رئیس دامپزشکی مهریز با اشاره به اینکه وجود دو کشتارگاه برای استانی به پهناوری یزد زیاد نیست، گفت: اهمیت سلامت گوشت به اندازه‌ای است که ایجاد کشتارگاه صنعتی برای همه شهرها را توجیه‌ می‌کند.

مجتبی آغاز  در حاشیه بازدید از کشتارگاه صنعتی مهریز از شهرستان مهریز به عنوان یکی از قطب‌های صنعت دام استان یزد یاد کرد و اظهار داشت: مهریز دارای 15 هزار راس دام سنگین، 70 مرغداری تولید مرغ گوشتی، 7 مرغداری مرغ تخمگذار با یک میلیون قطعه مرغ و 100 هزار راس دام سبک است.

وی با اشاره به اینکه بهداشت و بازرسی گوشت از دیرباز موضوع بسیار مهمی بوده به نحوی که سابقه کشتارگاه‌های صنعتی ایران به 80 سال پیش باز می‌گردد، افزود: نخستین کشتارگاه ایران در سال 1319 در شهر ری و نخستین کشتارگاه نیمه‌صنعتی نیمه زنجیری ایران در سال 53 در تهران و نخستین واحد تمام صنعتی در زیاران راه‌اندازی شد.

آغاز با تاکید بر اینکه نظارت‌های صنعتی باید از مزرعه آغاز شود، افزود: در واحدهای نگهداری دام با نظارت دامپزشکی دام‌ها در مقابل بیماری‌های مختلف واکسینه می‌شوند و کشتارگاه‌های صنعتی این امکان را ایجاد می‌کند که سلامت دام تا سفره‌های مردم تامین شود.

رئیس دامپزشکی مهریز تصریح کرد: حتی شرایط دام شامل تغذیه قبل از ذبح، خستگی، استرس و ... در کیفیت گوشت آن موثر است و در کشتارگاه صنعتی مهریز شرایطی فراهم شده تا دام‌ها در بهترین حالت ممکن ذبح شوند.

آغاز ادامه داد: امکان ذخیره 150 تن علوفه در این کشتارگاه وجود دارد ضمن اینکه دام‌ها 24 ساعت قبل از ذبح در شرایط خاص در این واحد نگهداری خواهند شد و پیش‌بینی همه موارد لازم و مدنظر دامپزشکی در این کشتارگاه شده است.

وی با اشاره به اینکه راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی علاوه بر اینکه از انتقال بیماری‌های مشترک میان انسان و دام جلوگیری می‌کند، شرایطی مناسبی برای به دست آوردن و جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز از دام، جلوگیری از تقلب، جلوگیری از فروش گوشت دامی به جای دام دیگر و ... را فراهم می‌کند.

رئیس دامپزشکی مهریز خاطرنشان کرد: استان یزد به عنوان یکی از محل‌های عمده ترانزیت دام کشور نیاز به ایجاد کشتارگاهی جدید داشت و ایجاد این کشتارگاه هیچ منافاتی با کشتارگاه صنعتی جاده طبس ندارد.

آغاز با اشاره به فرسودگی ساختمان و وضعیت تجهیزات بهداشتی کشتارگاه جاده طبس بیان کرد: ایجاد کشتارگاهی جدید با امکان و تجهیزات به روز از نیازهای استان بود.

وی تصریح کرد: اهمیت کشتار صحیح دام و سلامت گوشت به اندازه‌ای است که اگر در هر شهرستان یک کشتارگاه صنعتی با ابعاد کوچکتر احداث شود، توجیه دارد.

رئیس دامپزشکی مهریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراحل ساخت کشتارگاه صنعتی مهریز اظهار داشت: مسئولان دامپزشکی کشور مرحله به مرحله ساخت این کشتارگاه را بازدید و بررسی کرده‌اند و پس از تکمیل نیز مجوز بهداشتی برای این کشتارگاه صادر می‌شود و با استخدام نیروهای مورد نیاز، این کشتارگاه وارد مرحله بهره‌برداری می‌شود.

وی با اشاره به شرایط ضروری برای صدور موافقت اصولی یک کشتارگاه صنعتی افزود: فاصله از شهر، فاصله از دامداری‌ها، فاصله از واحدهای صنعتی و ... همه از مواردی است که در موافقت اصولی مورد توجه است و در کشتارگاه صنعتی مهریز نیز همه این موارد مورد توجه قرار گرفته است.

کشتارگاه صنعتی مهریز که در فاصله 35 کیلومتری از یزد و 20 کیلومتری از مهریز قرار گرفته، قرار است آبان‌ماه امسال مورد بهره‌برداری قرار گیرد.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا